Kom till Bjärred för matchspel i anrik juniortävling

Next Generation logga

Tidigare var namnet Kalle Anka Cup – idag är tävlingen omdöpt till Next Generation Cup. Men fortfarande är det samma prestigefyllda tävling. Zontävlingen spelas i Bjärred så alla ni som har åldern inne, tveka inte att anmäla er.

Sista anmälningsdag är 17 april. Zonspelet arrangeras av Svensk Tennis Syd och vänder sig även till spelare med mindre tävlingsvana. Det pågår mellan 5 och 8 maj på LBTK:s vackert belägna utomhusanläggning intill Bjärred Saltsjöbad. 11-årsklasserna har ingen nedre åldersgräns och spelas i poolspel. I 13-årsklasserna tillämpas A, B och C-klasser där A-klassen är kvalificerande till Regionsfinalen. B-klassen är en ”vanlig tävling” och C-klassen en ”vanlig tävling” där matcherna spelas med maxiboll. 15-årsklasserna spelas med frilottning i bäst av tre set med avgörande matchtiebreak till tio. Du anmäler dig till den klass du tillhör enligt födelseår.

Klubbtillhörigheten avgör i vilken av regionens zoner du får spela. Lomma TFs spelare ställs mot spelare från ATL, Eslövs TK, Landskrona TK, LommaBjärreds TK, Lugi TF, Malmö TS, Malmö- Bellevue TK, Staffanstorps TK, Södra Sandby TK och Åkarp-Burlövs TK. Tävlingen spelas i tre steg. Varje år kämpar ett stort antal kombatanter från klubbar runtom i regionen om de åtråvärda platserna i regionsfinalen som spelas i Jönköping. Några få lyckliga får därefter chansen att mäta sina krafter mot spelare från hela landet i Sverigefinalen i Båstad i juni. Listan över kända svenska tennisspelare som vunnit tävlingen är lång. Två verkliga legendarer är Mats Wilander och Stefan Edberg.

Vi kan notera att 2015 års upplaga blev en succe för Tennis Syd där fem av de ädlaste medaljerna hamnade hos spelare från vår region.
Svensk Tennis Syds singelvinster i 2015 års SEB Next Generation Cup som tävlingen hette då, gick till:
FS 11: Johanna Bernhold, IS Göta
FS 15: Melis Yasar, Fair Play TK
PS 13: Ross Weibull, IS Göta

Förhoppningsvis tar många av er chansen till roligt och lärorikt matchspel i en av svensk tennis mest prestigefyllda juniortävlingar och detta så gott som på hemmaplan.
För mer information om zontävlingen, ta del av inbjudan som du hittar här.
För anmälan, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *