Träningsschema och info inför hösten.

Hej!
Länk till grupper och träningsschema finner ni längst ned i denna text. Förklaring till upplägget finner ni i texten.

Vi ser fram emot en ny säsong fullspäckad med aktiviteter!
Nästa onsdag, den 31 augusti, startar äntligen tennissäsongen igen. Förra säsongen var späckad med aktiviteter i föreningen. Då, liksom idag, tjuvstartade säsongen med föreningens årliga klubbmästerskap. Till julen lockade Luciatennisen rekordmånga besökare. Våra tränare genomgick regelbunden tränarutbildning för att utvecklas och kunna ge våra tennisutövare en bra utbildning. Utomhusbanorna fortsatte att hålla samma fina kvalitet som året innan och under hela utomhussäsongen blev vi bortskämda med fantastiskt tennisväder. Därför såg vi till att utnyttja banorna till fullo genom att för första gången på flera år erbjuda vuxenträning. En kurs som fylldes med spelare på bara några få dagar. Liksom tidigare år avslutades säsongen med läger i Ystad och Sommartennis. Två lyckade event med många spelsugna elever.

Det var verkligen roligt att se hur stort intresset var för tennis förra säsongen. Vi i föreningen kommer fortsättningsvis jobba för att bibehålla detta intresse. En del i denna process är att vi idag inte bara är aktiv på tennisbanorna, utan även via facebook (Lomma Tennisförening) och vår hemsida (lommatf.se). Om ni inte redan följer något av dessa medier kan jag starkt rekommendera detta då all föreningsinformation snabbt publiceras här.

Det finns med andra ord anledning att se fram emot denna säsong. Våra tränare är ett år visare och redo för att komma igång med träningarna igen. Jag vill passa på att hälsa Jenny Jiserup varmt välkommen till tränargänget och även Jakob Bengtsson som är tillbaka efter en termin utomlands. Vill även passa på att tacka Jacob Skogström för den tid han har hjälpt till som tränare på söndagar.

Gruppfördelning denna termin
Jag kommer inte att vara aktiv tränare kommande säsong då jag flyttar till Stockholm. Men jag kommer att fortsätta arbeta administrativt i föreningen. Det faktum att jag slutar som aktiv tränare har påverkat fördelningen av träningstider där det har skett en del ändringar. Detta för att bistå med tillgängliga tränare. Denna termin kommer vi att fortsätta att satsa på att utveckla teknik och spel hos våra tennisutövare. Förutom träningsupplägget, så anpassar vi träningsbollar och banan för att ge spelarna bra förutsättningar får att ha så kul som möjligt på tennisbanorna. Vilken typ av träning som eleverna kommer att få framgår av träningsschemat. Nytt för i år är att vi kommer att bedriva minitennisen på två banor under en timme. Detta innebär att nybörjar- och fortsättningsgruppen kommer att träna samtidigt. På detta sätt kan träningsupplägg och nivå på träningen anpassas efter spelarna. Liksom tidigare år har några spelare flyttats upp från minitennis till miditennis. De kommer att spela kl.10-11, tiden innan minitennisen. Mer info om våra träningsformer finner ni här: http://lommatf.se/traning/minitennis/

Vi kommer i samband med säsongsstarten publicera ett översiktligt schema för vad som kommer att gås igenom på mini- & miditennisen.

Grupper & Scheman hittar ni här. Hoppas att tiderna fungerar. Återkom vid frågor!

Vill passa på att hälsa alla nya och gamla spelare varmt välkomna till en ny tennissäsong.

Med vänliga hälsningar,

Pierre, Lomma TF

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *