Seriespel och tävlingar

Tennis Syds serier
Under varje seriematch deltar 2-4 spelare där två singelmatcher och en dubbelmatch ska avverkas och sedan räknas ihop till ett gemensamt resultat. Klicka här för mer information om Tennis Syds serier.

So Tour
För juniorer som vill prova på tävlingsmomentet. Spelarna anmäler sig direkt till respektive tävling. Några dagar innan tävlingsstart presenterar arrangören vilka spelare som kommit med. På speldagen lottas tävlingen och spelarna placeras i pooler. Matcherna spelas på anpassade banor med mjukare bollar och varje spelare är garanterad minst fyra matcher. Efter tävlings slut blir det gemensam prisutdelning där alla blir vinnare och får medalj. Det finns tre steg: minitour, miditour, maxitour. Minitouren spelas på en 11×6 meters bana med en skumboll som är 75% mjukare än en vanlig boll. Ålder 6-8 år. Miditouren spelas på en 18×8 meters bana med en miditennisboll som är 50% mjukare än en vanlig tennisboll. Ålder 8-9 år.
Maxitouren spelas på en fullstor bana med en maxitennisboll som är 25% mjukare än en vanlig tennisboll. Ålder 9-12 år.

Sanktionerade tävlingar
För spelare som kommit lite längre i sin tennisutveckling finns många sanktionerade tävlingar från det året man fyller 10 år. Vi bor i ett område där det finns en uppsjö av olika tävlingar att välja mellan. Vår rekommendation är att man därför förlägger sitt tävlande till närområdet.

Det enda som behövs är en spelarlicens. Denna är gratis för barn tills det år man fyller 13, sedan kostar den. Med spelarlicens kan man själv bestämma vilka tävlingar man vill spela i och det krävs inget godkännande från föreningen.

Registrering i Tävling online:
Som ett första steg behöver alla spelare registrera sig på den nya sidan. Det gör ni första gången ni loggar in. Har ni tidigare haft tävlingslicens kommer ni att behålla samma licensnummer. Följ instruktionerna och glöm inte att konfirmera på det mejl som skickas till er i samband med registreringen. Därefter kan ni anmäla er till alla sanktionerade tävlingar i systemet. Registrering gör ni på Tennis.se under ”Tävling online” i högerspalten.

Licensen är utan kostnad för spelare upp till 12 år. Licensavgiften för spelare 13–18 år är 300 kronor samt för spelare 19 år och äldre 450 kronor. Licensen innefattar en försäkring som gäller i samband med spelares träning och tävling.

Efter registrering sparas era uppgifter under fliken ”Profil” och där kan ni se era personuppgifter och licensinformation.

All information om systemet och hur ni anmäler er. Du hittar även information på  www.tennis.se.

Vill du som spelare eller förälder ha information om tävlingar skicka då gärna ett mail till info@lommatf.se så hjälper vi till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *